SIE fil granskning

View/Manipulate SIE files used by Swedish accounting software for data exchange

Bokföring skrämmer mig. En SIE fil däremot ser trevlig och enkel ut förutom PC8 teckenuppsättningen från tidigt 90 talet som används i dessa filer.

Denna sida kan tolka en sie fil i pc8 format (eller utf-8 som din fil kan bli efter import/export av vissa program).

Ladda upp din sie fil och alla dina verifikationer, BAS konto och projekt visas sedan i en javascript editor på samma sida. Du kan göra visa ändringar i verifikat och skapa en ny sie fil. Nya filen hoppar över balans och resultat för nuvarande året. Det som loggas/sparas är enbart filnamn och storleken

Din SIE fil (??.se):

Radera känsliga data från din sie fil innan du skicka den.

Det här är mest en verktyg för att snabb granska en SIE fil, gjort huvudsakligen i javascript men det finns även php kod på servern för att hantera uppladdningen av filen och för att konverterar formatet. Jag har testat att ladda upp mina enkla bokföringar skapat i BL Admin och även JFS / Fribok, ändra i den, och sedan importerar resultatet till ett nytt företag i BL Start.

Jag loggar enbart att filer skickas, innehållet sparas inte på servern. Jag skulle inte ladda upp en sie fil till en ökänd plats dock.

Lämnar gärna kommentar...

Philip Day, Feb 2011 (jag fixade lite grann 2021 - nu kan större filer laddas upp)

3 svar på ”SIE fil granskning

  1. Jag behöver ta bort ingående IB och UB från en siefil – men förstår inte hur jag ska kunna ladda ner det färdiga resultatet. Hur gör jag?

    • Jag vet inte om det går – ser lite ut som man markera och göra kopia som är ganska hopplöst och jag misstänker att IB och UB inte går att ändra med denna verktyg – det är många år sedan jag skapade denna sida och jag minns inte vad den kunde göra. Vill man bara ha bort IB och UB samt gamla resultat bör det fungera att radera dessa rad direkt i sie filen utan nån verktyg (tror jag).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  • Anvisningar
  • ladda up en fil - den måste sluta med .se och vara pc8, dvs inte utf-8 eller (åäö ska se konstiga ut)
  • Sida ändras, kul! blädra nedåt tills du kommer till "skapa ny sie fil" knappen. Använd den!
  • Vips visas en ny sie fil, kopiera den, klistra in i en tom text fil (som måste vara ascii innan du klistra)
  • Formuläret till vänster görs med javascript men för att kunna ladda ner en sie fil och för att göra om teckensnitt ladda du upp din fil til servern. Filen sparas inte på servern.